LoV.

LoV.

..avatár..
Obsah a organizaci Webů: pro Astro esoterickou společnost a Zdravý styl, zpracovává LoV. za spolupráce s dalšími lidmi. Kontakty přes formuláře zde i jinde jsou snadno dostupné, jako Vzkazníčky, emaily, telefon. Podrobný Profil je k přečtení na několika webech - bylo by to jen opakování. Také nás najdete na Facebook-u. I tam jsou velmi podrobné informace a také nabídky naši činností včetně cen.
Vítejte na ABESUZ a nechť naleznete to _svoje_. Přeji Vám za Astro esoterickou společnost a Zdravý styl Hezký každý den!
Platí ..
Zadejte:  místo narození
               datum a čas narození
               uveďte zda jste muž nebo žena
Odeslat na: astroesotericka@seznam.cz
                Lorencová Věra
Sdílením umožníte, aby se o Webu dozvědělo více lidí. Je tu mnoho různých užitečných i zábavných informací, které je mohou zajímat a pomoct jim. Děkuji za sdílení, LoV.

Hlavní stránka pro Weby:
Astro esoterická společnost a Zdravý styl

Dobroty

Dobroty

Sladkosti, dobrotky, něco pro mlsné jazýčky.
Koláč, řezy

Koláč, řezy

Maso

Maso

Nádivka

10 rohlíků, 5dl mléka, 10 vajec, 300 g uzeného vařeného masa, 150 g kvalitní uzené klobásky, 150 g oravské slaniny, sůl, mleté černé koření, hrst drobně sekané petrželové natě.

Kousky rohlíku smícháme s mlíkem, rozšlehanými žloutky, pokrájeným uzeným masem i klobáskou a slaninou. Dle chuti solíme, kořeníme pepřem a přidáme petrželku, promícháme. Postupně lehce vmícháme našlehaný sníh a náplň uložíme na vymaštěný, strouhankou vysypaný plech či do jenského skla a upečeme ve vyhřáté troubě.

Servírujeme nastudeno samostatně nebo jako přílohu k velikonočním pochutinám.

OvocePití

OvocePití

Kompot mandarinkový
2 bílky, lžíce hnědého cukru a skořice na posypání, vypeckovaný kompot 700 g, 1 lžíce krystalového cukru, 5 dg másla, 750 ml mléka, 60 g polohrubé mouky, plná lžíce rozinek, vanilkový cukr, 5 žloutků, sůl.

V větší míse spojíme mléko, vanilkový cukr, žloutky, sůl, mouku kvedlačkou na hladkou hmotu bez hrudek. Přidáme rozinky a necháme asi čtvrt hodiny bobtnat.
Zvlášť našlehané bílky na tuhý sníh vmícháte do těsta.
Pekáč vymažte tukem (máslem), nalijte do něho hmotu pečte v předehřáté troubě na 180°C asi čtvrt hodiny do zlatova.
Vytáhněte hluboký pekáč ven, nakrájejte jakékoliv kusy, nebo natrhejte vidličkou, proházejte přes sebe sem a tam, posýpejte cukrem smíchaným se skořicí a dejte zpět do vypnuté trouby aby se udělal karamel.

Kompotované ovoce eventuálně odpeckujte (třešně, švestky, meruňky..), přelijte do hrnce a přiveďte k varu.
Buď trhanec při servírování na talířku polijte kompotem anebo jej dejte vedle do misky každému zvlášť.

Vypadá jako hrubá vysoká kyprá potrhaná mechová amoleta promíchaná v neuspořádané hromadě s velkými rozinkami a ovocem, velmi chutná.
Množství je dostatek na porce pro rodinu k sladkému posezení, sladké siestě aj..
SDC11373chutničky242.JPG
Těsto: 300 g polohrubé mouky, 200 g hladké mouky, 1 vejce, 1 bílek, 20 g krupicového cukru, 1 dl mléka, 250 g Hery, 25 g droždí, žloutek na potření, sůl.
Náplň: 10 dg lískových jader, 15 dl vody, 2 dg sušeného mléka, 5 dg krupicového cukru a 5 dg nastrouhaných piškotů.

Droždí rozdrolíme s cukrem a vsypeme do vlažného mléka, kde vzejde na kvásek.
Mouku smícháme se solí, přidáme vejce, kvásek a rozpuštěný tuk. Zpracujeme tuhé těsto a necháme ho v chladu odpočívat.
Do vody dáme sušené mléko, cukr a přivedeme k varu. Do něho vložte oříšky a vařte 2 minuty. Až zchladne, přidejte piškoty.

Těsto rozdělíme na 4 díly a každý vyválíme na kruh o průměru (větší rozměr, celý) 30 cm asi. Necháme ho pod utěrkou zase chvíli dokynout. Pak ho rozkrojíme na 8 dílů. Na kraj trojúhelníku dáme velkou lžičku náplně. Pak těsto stáčíme do tvaru rohlíčku a vkládáme na plech (pomaštěný).

Potřeme šlehaným žloutkem, necháme čtvrt hodiny odpočinout.
Troubu předehřejeme na 180°C a pečeme 20 minut asi. Vybereme je na kovovou mříž, která je větrá ze všech stran a necháme zchladnout.
Tělo a duch jsou neoddělitelnou součásti - člověka
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one